Tekirdağ denilince akla ne gelir?
Tekirdağ’ın kültürel özellikleri denildiğinde akla ilk gelenler Şarköy üzümü, ayçiçeği, Tekirdağ köftesi, Rakoçzi Müzesi ve Rüstempaşa Camii olsa da bu güzel şehir köklü tarihi nedeniyle oldukça zengin kültürel ögeleri de bünyesinde barındırmaktadır.
Tekirdağ neleri ünlüdür?
Tekirdağ’ın meşhur lezzetlerini tatmak isteyenler ve Tekirdağ’a özgü bir tat isteyenler, Tekirdağ’da yiyebileceğiniz Hayrabolu tatlısı ile damak zevkinizi şenlendirebilir.
Tekirdağ’ın genel özellikleri nelerdir?
Topoğrafya: Tekirdağ ili Trakya-Kocaeli-Penep Ovası üzerinde yer almakta olup, %75,2’si platolar, %15,5’i ovalar ve %9’u ise yeryüzü şekillerinden oluşmaktadır.
Tekirdağ ne anlama gelir?
Adı “Hera Duvarı” anlamına gelen şehir, aslında MÖ 8.-7. yüzyıllarda bir Trak yerleşimi olarak kurulmuştur. Yüzyıl boyunca Hera kültünün önemli bir merkezi olarak kabul edilen Samos adasına olan göç dalgasından etkilendiği düşünülmektedir.
Tekirdağ neden önemli?
Ülkemizde sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından yapılan araştırmada Tekirdağ ili, gelişmiş tarım ve sanayisinin yanı sıra nitelikli sosyal yaşamı, kalifiye işgücü, gelişmiş eğitim altyapısı, güvenli bölgesi ve yurt dışında İstanbul metropolüne yakınlığıyla ilk 10 arasında yer almaktadır.
Tekirdağ’da ne var?
Tekirdağ’da Gezilecek Yerler: Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi.
Tekirdağ’ın neyi meşhur tatlı?
Bulama: Bulama, Tekirdağ yöresel mutfağına ait, üzüm şırasının sabun otu ile pekmez haline getirilmesiyle hazırlanan, kremamsı kıvamda ve kıvamında bir helva benzeri tatlıdır. Genellikle üç gün süren üç aşamalı bir yapım aşamasıdır.
Tekirdağ’ın en meşhur meyvesi nedir?
Tekirdağ yıllardır karpuzuyla bilinmekte ve meşhurdur. İnce kabuklu ve az çekirdekli olan çekirdekle birleşen “Barbaros” ve “Kumbağ” karpuzları çok meşhur olsa da, melez çekirdeğin ortaya çıkmasıyla bu karpuz çeşidi yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.
Tekirdağ’da en çok ne üretilir?
Tekirdağ’ın tarımsal üretimi hayvansal üretiminden çok daha yüksektir. En önemli ürün buğdaydır. Bu ürünü ayçiçeği, kolza tohumu, arpa ve silajlık mısır takip eder.
Tekirdağ’ın eski adı ne?
Tarihsel süreçte Bisanthe (MÖ 5. yüzyıl), Rhaedestus (MÖ 343-MS 843), Rodosto (MS 843-1358), Rodosçuk (MS)
Tekirdağ’ın tarihi güzellikleri nelerdir?
Dr. Candan YÜCEER Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi. Bina, Birinci Cumhuriyet döneminde vali konağı olarak inşa edilmiştir. …Namık Kemal Evi. … Rakoczi Müzesi. …Namık Kemal Heykeli. … Namık Kemal Anıtı … Şehitler Anıtı. … Özgürlük Anıtı. … Eski Cami.Daha fazla makale…
Tekirdağlılara ne denir?
Yapılan araştırmalarda Tekirdağ’da insanların birbirlerine “Kızan” kelimesiyle seslendiği görülmektedir. Araştırma sırasında Edirne’de “Kadam”, Kırklareli’nde ise “Mare” kelimelerinin sıklıkla kullanıldığını görmekteyiz.
Tekirdağ ne ile ünlü?
Tekirdağ sadece bağları ve lezzetli şaraplarıyla bilinmez, aynı zamanda Türkiye’deki rakı üretiminin önemli bir bölümünü oluşturur. Bölgede rakı tarihi 19. yüzyılın sonlarında başlamıştır.
Tekirdağ’ın en güzel ilçesi hangisidir?
Marmara Bölgesi’nin en önemli illerinden biri olan Tekirdağ, doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla dikkat çekmektedir. Bu güzel ilin en popüler ilçelerinden biri de Şarköy’dür. Eşsiz plajları, lezzetli mutfağı ve tarihi zenginlikleriyle Şarköy, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarmaktadır.
Tekirdağ’ı kim fethetti?
Süleyman Paşa, Osmanlı İmparatorluğu’nun 2. Padişahı Orhan Gazi’nin en büyük oğludur. Süleyman Paşa, 1317-1361 yılları arasında Orhan Gazi komutasındaki orduyla Malkara, Keşan, Hayrabolu, Tekirdağ ve Çorlu’yu Bizans’tan alıp Osmanlı topraklarına katmayı başarmıştır.
Trakya denince aklımıza ne gelir?
Trakya bölgesini düşündüğümüzde, üç devletin sınırları arasında dağılmış bir coğrafyayı düşünürüz; Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye. Bu bölgenin lehçeleri, bazen standart Türkçeden dil özellikleri bakımından ayrılarak, daha büyük Türk dünyasının nadir bir parçası olarak varlığını sürdürmektedir.
Tekirdağ’ın tarihi güzellikleri nelerdir?
Dr. Candan YÜCEER Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi. Bina, Birinci Cumhuriyet döneminde vali konağı olarak inşa edilmiştir. …Namık Kemal Evi. … Rakoczi Müzesi. …Namık Kemal Heykeli. … Namık Kemal Anıtı … Şehitler Anıtı. … Özgürlük Anıtı. … Eski Cami.Daha fazla makale…
Tekirdağ’ın neyi meşhur içecek?
Bağcılığın, bağcılık ve şarapçılık kültürünün gelişmekte olduğu Tekirdağ’da yaygın olarak tüketilen üzüm suyu, oldukça ferahlatıcı, lezzetli ve sağlıklı bir içecektir.
Tekirdağ neyi meşhur hediyelik?
Tekirdağ üzüm turşusu, paketli olarak satın alınabilen meşhur peynir helvası, dondurulmuş olarak satılan Tekirdağ köftesi, ev yapımı reçel ve makarna gibi organik ürünler de Tekirdağ geziniz sırasında kendinize ve sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelik seçenekleri arasında yer alıyor.