Chop etmek nedir?
Chop (çop) etmek: İlk kez duyanlara garip gelse de aslında bu terim doğrudan İngilizce “chop” fiilinden türemiştir ve çok basit bir şekilde “doğramak” anlamında kullanılır.
Blaze etmek ne demek?
Eğer. büyük alev, ateş; parlaklık, ışık saçmak; kızışma; atın alnındaki beyaz leke, kanama; yolu kolayca bulmak için ağaç gövdesine oyulmuş işaret; çok, (argo) cehennem; F. alevlendirmek; (ışık) atmak; açıklamak; ağaç gövdelerine işaretler yaparak yolu göstermek. Ateş serbest, ateş etmeye devam etmek…
Çektirerek pişirmek ne demek?
Bu, doğru makarna-su oranının korunmasıyla elde edilir. Makarnanın lezzetini artırır.
Kloş nedir mutfak?
Fransızcadan çevrilen cloche, kabak anlamına gelir. Ayrıca, örtülü yemek servisi için kullanılan bir kelime olduğunu da ekleyelim. Özellikle tatlı servisinde kullanılır.
Blend etmek ne demek?
Makyaj dünyasında “karıştırma” terimini duyarsınız ancak anlamı ve önemi çoğu zaman anlaşılmaz. “Karıştırma” makyajda kullanılan bir tekniktir ve tam anlamıyla karıştırma veya birleştirme anlamına gelir.
Company chop ne demek?
Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: Şirket damgası (Hindistan)
Zest yapmak ne demek?
Zest. Yabancı tariflerde ve günümüzde birçok Türk tarifinde kullanılan “zest” kelimesi, limon, portakal ve misket limonu gibi turunçgillerin kabuklarının rendelenmesi veya incecik dilimlenmesiyle elde edilen kısmı ifade eder.
Glaze yapmak ne demek?
Glazing, etin veya sebzelerin dışını pişirme suyunu emerek kaplama işlemidir. Glazing ayrıca soğuk et veya deniz ürünlerini jelatin veya buzla kaplama işlemidir. Kısaca, pişirme işleminden önce veya pişirme işlemi sırasında yiyeceklerin sırlanması ve parlatılmasıdır.
Blaze to win ne demek?
Açıklama: Veteran şampiyon.
86 çekmek ne demek?
İngilizcede, bir kişinin bir yere girmesini yasaklamak anlamına gelir. Örneğin, bir barda 86 puan alırsanız, artık o bara girmenize izin verilmez.
Sosu bağlamak ne demek?
Bağlama. Soslar, çorbalar ve güveçler gibi sulu yiyecekleri koyulaştırma işlemi. Geçmişte bu amaçla ekmek kırıntıları veya yumurta sarısı kullanılırdı. Daha sonra bağlamak için unla karıştırılmış Ghee (arıtılmış tereyağı) kullanılırdı.
Yemekte brain tekniği nedir?
Türkçede “breze etmek” olarak kullanılan bu terimin bir diğer adı da sos içinde pişirme anlamına gelir. Bu yöntem özellikle büyük et parçaları için sıklıkla kullanılır. Önemli olan ürünleri yavaşça pişirmektir.
Season etmek ne demek?
Fiili renklendirmek, ilginç hale getirmek. Mizahla renklendirilmiş konuşma. Fiil: alışmak, ustalaşmak, olgunlaşmak.
Klos etek nedir?
Adı Fransızcadan gelir, “flared” terimi eteğin alt kısmının genişlemesini ifade eder. Bu etek stili genellikle belden başlar ve dizin altına veya hatta altına ulaşana kadar aşağı doğru genişler.
Abiyer ne demek?
Aboyeur bir mutfak aletidir, kelime Fransızcadan gelir ve Türkçe’de “abuyer” veya “abiyer” olarak telaffuz edilir. Okuyucu, çağıran, konuşmacı, anons eden anlamına gelir. Mutfaktaki en üst düzey kişidir ve restoran garsonundan mutfağa gelen siparişleri koordine eder, duyurur ve takip eder.
Season etmek nedir?
Bir şeyi renklendirmek, ilginç kılmak. Zekâyla tatlandırılmış sohbet. Fiil: bir şeye alışmak, bir şeyde ustalaşmak, olgunlaşmak.
Torşon nedir?
Torchon, temel olarak mutfakta sıcak eşyaları tutmak ve taşımak için kullanılan bir bezdir. Ticari mutfaklarda mutfak önlüğüne takılır. Her zaman kuru ve temiz olduğundan emin olmak önemlidir.
Mutfakta mantolama nedir?
Ekmekleme tekniği: Ekmekleme tekniği, et, tavuk veya balık gibi mühürlü yiyecekleri düşük ateşte tereyağı ile bir tavada pişirme işlemidir. Tereyağını sıcak bir tavada eritin ve bir kaşıkla yavaşça etin tüm yüzeyine yayın.
Sosu bağlamak ne demek?
Bağlama. Soslar, çorbalar ve güveçler gibi sulu yiyecekleri koyulaştırma işlemi. Geçmişte bu amaçla ekmek kırıntıları veya yumurta sarısı kullanılırdı. Daha sonra bağlamak için unla karıştırılmış Ghee (arıtılmış tereyağı) kullanılırdı.